Točka za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu

Posvet Obravnava e-zlorab otrok: iz teorije v prakso

3.8.2018

SPLETNO OKO, Center za varnejši internet Slovenije in Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave vabita na 8. posvet Obravnava e-zlorab otrok: iz teorije v prakso, ki bo v četrtek, 27. septembra 2018, na Fakulteti za družbene vede, Velika dvorana, s pričetkom ob 9.00 uri.

Posvet je namenjen vsem, ki jih zanima problematika spolnih zlorab otrok, v prvi vrsti organom pregona, predstavnikom tožilstev in sodišč, ponudnikom internetnih storitev, pripravljavcem zakonodaje, zaposlenim v šolstvu in centrih za socialno delo ter nevladnim organizacijam, ki se ukvarjajo s to problematiko. Cilj posveta je poglobiti znanje o problematiki zlorab otrok na internetu z namenom učinkovitejše obravnave teh primerov v praksi.

Na letošnjem posvetu bomo predstavili različne oblike spolnih zlorab otrok na internetu,  ponudili pa bomo tudi širok izbor delavnic. Delavnice, ki bodo izvedene v okviru posveta, bodo udeležencem ponudile konkretno znanje za učinkovito obravnavo e-zlorab otrok. Pokrivale bodo tematike, kot so načini prijav zlorab na spletu, znaki e-zlorab pri otroku in mladostniku, prepoznava in obravnava stisk otroka, ki se znajde v postopku, izvedba razgovora z žrtvijo, pomoč in podpora žrtvi e-zlorabe s pristopom projektnega delovanja in podobno. ​

Na posvet smo povabili dr. Ethel Quayle, profesorico forenzične klinične psihologije iz Univerze v Edinburghu, ki ima dolgoletne izkušnje z obravnavo tako spolnih prestopnikov kot tudi njihovih žrtev. Zadnjih 19 let izvaja raziskave s področja kaznivih dejanj v povezavi s tehnologijo, poleg tega pa ima aktivno vlogo v številnih vladnih in nevladnih organizacijah. Dr. Ethel Quayle se bo v svoji predstavitvi fokusirala na trend, ki je v zadnjem obdobju v porastu, in sicer pridobivanje posnetkov spolnih zlorab otrok z uporabo prepričevanja in izsiljevanja mladoletnih oseb, pri čemer storilec z žrtvijo ne vzpostavi fizičnega stika. Predstavitev bo obravnavala tako vidik žrtve kot tudi vidik storilca tega kaznivega dejanja.

Program, povzetke predavanj in predstavitve govorcev si lahko ogledate na tem naslovu (PDF).

Vsebino delavnic si lahko ogledate tukaj (PDF).

 

Registracija je trenutno ZAKLJUČENA zaradi zapolnitve mest. Če se želite vpisati v čakalno listo, vas prosimo, da na strani https://www.1ka.si/posvet2018 vpišete elektronski naslov, na katerega vas bomo obvestili, če bo zaradi odpovedi koga izmed prijavljenih na voljo kakšno dodatno mesto. Dogodek je sicer brezplačen.

Za dodatne informacije vam je na voljo Katja Zrim na elektronskem naslovu katja@spletno-oko.si ali na telefonski številki 01 580 53 47.

 

PriponkaVelikost
PDF icon Program posveta522.02 KB
PDF icon Povzetek delavnic530.04 KB
PDF icon Vabilo medijem273.04 KB

Sledi nam na Twitterju


Kontakt

O nas

Za medije


Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko CDI

Sofinancerja

Logotip MJU

Logotip URSIV


 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov | Izjava o uporabi osebnih podatkov