11. posvet E-zlorabe otrok - 2021

SPLETNO OKO, Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije

 

vabijo na že
 

11. posvet E-zlorabe otrok

ki bo potekal v četrtek, 23. septembra 2021, od 9.00 do 15.00 ure, prek interneta.
 

Posvet bo potekal v prenosu prek interneta, če bodo razmere to dopuščale, pa v omejenem obsegu tudi na Gospodarski zbornici Slovenije v Ljubljani. Namenjen je vsem, ki se pri svojem delu lahko soočijo s problematiko spolnih zlorab otrok, v prvi vrsti organom pregona, sodišč, pripravljavcem zakonodaje, zaposlenim v šolstvu in centrih za socialno delo ter nevladnim organizacijam. Cilj posveta je poglobiti znanje o problematiki zlorab otrok na internetu z namenom učinkovitejše obravnave teh primerov v praksi.

Preliminarni program dogodka

 • Predavanje: Mednarodno sodelovanje organov pregona pri preiskavah e-zlorab otrok – Robert Tekavec, vodja Oddelka za mladoletniško kriminaliteto, UKP GPU
   
 • Okrogla miza: Priročnik kot pripomoček pri primerih spletnega nasilja in zlorab otrok in mladostnikov – Marko Puschner, Safe.si, FDV UL; Irena Zemljič, Skupnost centrov za socialno delo Slovenije; Robert Tekavec in Bojana Kračan, UKP GPU 
   
 • Predavanje: Potovanje v virtualni svet – Nina Jelen, OŠ Ivana Skvarče
   
 • Predavanje: (Ne)odgovorni starši in vprašanje zasebnosti pri objavah posnetkov svojih otrok na spletu – Benjamin Lesjak, Univerza na Primorskem, DATAINFO.SI, d.o.o.
   
 • Predavanje: TOM Telefon – Pogled na težave in stiske mladih v času korone – Maša Blaznik, TOM Telefon

 

PRIJAVA NA DOGODEK

Kotizacije ni, zaradi lažje organizacije pa je potrebna registracija na posvet. Prijave sprejemamo do torka, 7. septembra 2021 oziroma do zapolnitve mest.

V prijavnem obrazcu lahko (do zapolnitve mest) izrazite interes za fizično udeležbo na dogodku v živo na Gospodarski zbornici Slovenije. Tovrstna udeležba bo mogoča, če bodo to dopuščale epidemiološke razmere v septembru.

Prijavite se na naslednjem naslovu: www.1ka.si/POSVET2021.

O vseh dodatnih informacijah v zvezi s posvetom vas bomo obveščali sproti na vaš elektronski naslov, ki ga boste oddali v prijavi. Podrobnosti v zvezi s posvetom bodo objavljene tudi na spletni strani.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu ezlorabe@spletno-oko.si.

 

Organizatorji posveta:

 • Prof. dr. Vasja Vehovar, vodja Centra za varnejši internet,  Univerza v Ljubljani - Fakulteta za družbene vede
 • Vojko Urbas, direktor Uprave kriminalistične policije Generalna policijska uprave
 • Nenad Šutanovac, direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije

 

Dogodek omogočajo:

https://mcusercontent.com/fb6312984f9a07e37d26bd84d/images/b0fb2e3b-3f4b-a983-7c60-f5660175e66f.png