Točka za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu

Facing Facts! - spletno usposabljanje za identifikacijo, nadzor in zoperstavljanje sovražnemu govoru in zločinom iz sovraštva

7.8.2018

Program Facing Facts! združuje znanja in izkušnje organizacij civilne družbe, organov kazenskega pregona in vladnih organov na področju prepoznavanja sovražnega govora in zločinov iz sovraštva, njihovega nadzora in ukrepov za njihovo omejevanje. Spletno usposabljanje je namenjeno vsem, ki se ukvarjajo s to problematiko.

Progam omogoča lažji dostop do znanj širšemu krogu zainteresiranih posameznikov. Cilj je učinkovitejša identifikacija in klasifikacija sovražnega govora, ustreznejša podpora žrtvam, doslednejše obveščanje pristojnih organovm, njihovo boljše odzivanje in izboljšana ozaveščenost javnosti.

Vsebina tečaja zajema raznolike in dinamične metode učenja, s poudarkom na skupnemu delu udeležencev in podpori online tutorjev, obogatena pa je tudi z video predstavitvami, raziskovalnimi vajami, pogovori s ključnimi akterji, kvizi, razpravami, pregledi virov in študijami primerov.

Zaradi jezikovnih specifičnosti in različnega (pravnega) razumevanja pojmov je usposabljanje prilagojeno geografskim kontekstom udeležencev, predvsem veljavni zakonodaji in drugim organizacijskim in institucionalnim posebnostim posameznih držav.

Povezava: http://www.facingfacts.eu/page/facing-facts-online-course-hate-speech

Sledi nam na Twitterju


Kontakt

O nas

Za medije


Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko CDI

Sofinancerja

Logotip MJU

Logotip URSIV


 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov | Izjava o uporabi osebnih podatkov