14. posvet E-zlorabe otrok - 2024

Spletno oko (Center za varnejši internet Slovenije, UL FDV), Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabijo na

14. posvet E-zlorabe otrok

ki bo potekal v ponedeljek, 30. septembra 2024, od 9.00 do 15.00, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in prek spleta

Posvet je namenjen predstavnikom organov pregona, tožilstev in sodišč, pripravljavcem zakonodaje, zaposlenim v šolstvu in centrih za socialno delo, predstavnikom nevladnih organizacij, ponudnikom internetnih storitev in drugim, ki se pri svojem delu soočajo tudi s problematiko spolnega izkoriščanja otrok na internetu. Letos bo posvet namenjen pregledu nekaterih dejavnikov tveganj za  spolne zlorabe na internetu in psihološkemu vplivu zlorab na otroke in na strokovnjake, ki rešujejo primere zlorab.

 

Nastopili bodo:

- Catherine Knibbs, klinična raziskovalka, svetovalka, javna govorka, avtorica in psihoterapevtka, specializirana za kibernetske travme. Govorila bo o različnih vrstah travm in možnih oblikah pomoči otrokom.

- Boris Radanović iz britanskega centra za varnejši internet. Predstavil bo nekatere aktualne dejavnike tveganja za zlorabe in orodje za pomoč pri preprečevanju deljenja posnetkov zlorab StopNCII.org.

- Niels Van Paemel iz belgijske organizacije za zaščito otrok Child Focus. Pojasnil bo, kako umetna inteligenca in zlasti z njo povezana predelava posnetkov vplivata na značilnosti spolnih zlorab otrok na internetu.

- Višja kriminalistična inšpektorica specialistka - psihologinja Snežna Krek iz Uprave kriminalistične policije Generalne policijske uprave. Predstavila bo psihosocialno pomoč policistom in drugim posameznikom, ki se pri svojem delu soočajo z vsebinami, ki lahko predstavljajo zanje velik stres (kot so denimo posnetki zlorab otrok).

Končen program posveta bodo prijavljeni udeleženci prejeli po elektronski pošti, objavljen pa bo tudi na tej strani. 

 

PRIJAVA NA DOGODEK V ŽIVO ALI PREK SPLETA

Kotizacije ni, zaradi lažje organizacije pa je potrebna registracija na posvet.

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 23. septembra 2024 oziroma do zapolnitve mest.

Prijavite se lahko tukaj: https://www.1ka.si/POSVET2024

Za dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu ezlorabe@spletno-oko.si

 

Lep pozdrav,

Organizatorji posveta

 

Prof. dr. Vasja Vehovar 
Vodja Centra za varnejši internet, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za družbene vede

Damjan Petrič, mag.
direktor Uprave kriminalistične policije, Generalna policijska uprava

Nenad Šutanovac
Direktor Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije