Posvet Internet na dlani: E-ZLORABE OTROK

24.09.2015

SPLETNO OKO Center za varnejši internet Slovenije, Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabijo na 5. posvet z naslovom Internet na dlani: E-ZLORABE OTROK, ki bo v torek, 29. septembra 2015 na Fakulteti za družbene vede, Velika dvorana, s pričetkom ob 9.00 uri.

Posvet je namenjen vsem, ki jih zanimajo vprašanja varnosti otrok na spletu, v prvi vrsti organom pregona, predstavnikom tožilstev in sodišč, ponudnikom internetnih storitev, pripravljavcem zakonodaje, zaposlenim v šolstvu in centrih za socialno delo ter nevladnim organizacijam, ki se ukvarjajo s to problematiko. Cilj posveta je poglobiti znanje o problematiki zlorab otrok na spletu z namenom bolj učinkovite obravnave v praksi. Letošnja rdeča nit posveta bodo zlorabe otrok preko mobilnih naprav.

Na letošnji posvet smo povabili uglednega strokovnjaka za spletno varnost otrok iz Velike Britanije, gospoda Johna Carra. John je med drugim član nacionalnega izvršnega odbora Sveta za spletno varnost otrok v Veliki Britaniji, svetovalec mednarodne organizacije ECPAT in član izvršnega odbora European NGO Alliance for Child Safety Online. V svoji dolgoletni karieri na področju spletne varnosti otrok je svoje znanje in izkušnje širil tudi kot svetovalec največjim svetovnim ponudnikom internetnih storitev. V predavanju v sklopu naše konference se bo osredotočil predvsem na problematiko (ne)varnosti otrok na mobilnih napravah.

Z nami bo tudi gostja iz Facebooka, gospa Julie de Bailliencourt, ki se ukvarja s področjem varnosti uporabnikov na Facebooku, z zanimivimi predavanji pa bodo posvet popestrili tudi slovenski strokovnjaki iz vrst šolstva, policije, psihoterapevtske ter pravniške sfere. Posebej se bomo posvetili tudi problematiki odvisnosti od novih tehnologij.

Poleg predavanj bomo tako kot lani tudi letos pripravili delavnice, katerih glavni namen bo spodbujanje sodelovanja različnih organizacij in profilov ljudi pri reševanju primera zlorabe otroka na spletu.

Od 2011, ko je bil prvič organiziran tovrsten posvet, leto za letom beležimo večje število udeležencev. Potrudili se bomo, da bo tudi letošnji dogodek dosegel vaša pričakovanja in predvsem pripomogel k še bolj učinkovitemu ukrepanju v primerih zlorab otrok na spletu.

Program si lahko ogledate v priponki.

PriponkaVelikost
PDF icon Program konference1.07 MB