Točka za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu

Google bo zaostril boj proti ekstremističnim vsebinam na YouTubu

13.12.2017

Pri Googlu bodo v letu 2018 več kot 10.000 zaposlenih usmerili v boj proti ekstremizmu na YouTubu. YouTube je pogosto zlorabljen za ekstremistične namene, kjer nekateri uporabniki objavljajo nasilne ekstremistične vsebine. Takšnih so od junija letos obravnavali že kar 2 milijona.

YouTube, ki je v lasti Googla, uporablja t. i. tehnologijo računalniškega učenja, s pomočjo katere najde ekstremistične videoposnetke. Od junija letos so jih več kot 150.000 tudi odstranili. Google bo v letu 2018 boj proti ekstremističnim vsebinam še zaostril – kar 10.000 ljudi se bo posvečalo odkrivanju in obravnavanju takšnih posnetkov.

Samo v Združenem Kraljestvu bo Google namenil dodatnih 1.3 milijona funtov za projekte, ki nasprotujejo ekstremizmu. Junija je YouTube objavil štiri korake za boj proti tem pojavu:

  • Izboljšanje uporabe tehnologije računalniškega učenja pri odkrivanju kontroverznih videoposnetkov;
  • Sodelovanje s 15 delovnimi skupinami na tem področju;
  • Ostrejša obravnava ekstremističnih posnetkov in posnetkov, ki vsebujejo sovražni govor, ki niso nezakoniti, a so bili prijavljeni s strani uporabnikov;
  • Preusmerjanje oseb, ki iščejo po določenih spornih ključnih besedah, na videoposnetke, ki se neposredno soočajo z ekstremističnimi sporočili.

Vir: BBC News, 5. 12. 2017

 

 

Sledi nam na Twitterju


Kontakt

O nas

Za medije


Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko CDI

Sofinancerja


 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov