Storitvi za preprečevanje deljenja intimnih posnetkov

Ameriški nacionalni center za pogrešane in izkoriščane otroke (NCMEC) ponuja storitev imenovano Take It Down. Namenjena je omejevanju in preprečevanju deljenja fotografij in posnetkov spolne narave, na katerih so osebe, mlajše od 18 let.

Uporabnikom in uporabnicam, ki jih skrbi (morebitna) objava posnetkov ali fotografij iz obdobja, ko so bili že starejši od 18 let, je na voljo podobna storitev, ki jo ponuja portal stopncii.org.

Storitvi sta namenjena vsem, ki sumijo, da bi se njihove tovrstne fotografije ali videoposnetki lahko pojavili na spletu. Torej tudi tistim, ki so glede tega negotovi in bi radi ukrepali preventivno. Do aplikacije lahko dostopajo uporabniki iz celega sveta. Pri tem lahko ostanejo anonimni. 

Storitvi ne zahtevata, da se fotografija ali videoposnetek naložita na portal. Slednji na podlagi posamične fotografije ali posnetka zgolj ustvari  t.i.  unikaten digitalen prstni odtis. Zgolj tega nato posreduje partnerjem, ki sodelujejo v projektu. Platforme digitalne prstne odtise uporabijo za avtomatično zaznavanje primerov, ko bi se ta posnetek ali fotografija pojavila na njihovih strežnikih. 

NCMEC je največja in najvplivnejša organizacija za zaščito otrok v ZDA. So tudi vodilni v iskanju  inovativnih rešitev na tem področju. Kot del poslanstva za zaščito otrok upravljajo tudi spletni sistem za prijavo vseh vrst spletnih spolnih zlorab otrok CyberTipline, članico mednarodnega združenja prijavnih točk INHOPE. CyberTipline vsako leto ukrepa glede milijonov primerov prijav posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu.