Točka za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu

Video: Spletni grooming - spletno prijateljstvo s slabimi nameni

Spletni groomig ali navezovanje stikov za spolne namene z uporabo tehnologije je vedenje storilca, katerega namen je približati se otroku mlajšemu od 15 let prek spleta in pridobiti njegovo zaupanje. Najpogostejši cilj spletnega groominga je srečanje z otrokom v živo, ki mu sledi spolna aktivnost, sicer pa je lahko cilj tudi izdelava posnetkov spolne narave, ki vključujejo otroka. Največ storilcev žrtve išče na družabnih omrežjih.

Šolska svetovalna delavka Nina Babič, Anton Toni Klančnik z Uprave kriminalistične policije in Lija Leonora Miljavec s Spletnega očesa govorijo o poteku groominga, njegovih posledicah, o zaščiti in pomoči žrtvam.

Film je nastal na osnovi priročnika E-zlorabe otrok in mladostnikov, ki predstavlja razsežnosti zlorab otrok in mladostnikov na spletu ter ponudi smernice za ukrepanje.

Sledi nam na Twitterju


Kontakt

O nas

Za medije


Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko CDI

Sofinancerja


 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov