Zbiramo prijave za posvet E-zlorabe otrok: razsežnost pojava in učinkovito ukrepanje

21.06.2013

Letos bo prijavna točka Spletno oko v okviru Centra za varnejši internet Slovenijev sodelovanju z Upravo kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi  in Združenjem za informatiko in telekomunikaciježe tretje letoorganizirala posvet o problematiki zlorab otrok na spletu. Posvet bo 25. septembra  2013 potekal v veliki dvoraniFakultete za družbene vede, s pričetkom ob 8.30 uri. Tema letošnjega posveta bo E-zlorabe otrok: razsežnost pojava in učinkovito ukrepanje. Posvet je namenjen vsem, ki se posredno ali neposredno srečujejo s problematiko zlorab otrok na spletu. Udeleženci naše konference so tako vsako leto predstavniki iz vrst policije, tožilstev, sodišč, centrov za socialno delo, nevladnih organizacij, internetne industrije, akademske sfere, ministrstev in šolstva.  Na letošnjem posvetu se bomo pri obravnavi problematike zlorab otrok na spletu osredotočili predvsem na pomen sodelovanja različnih organizacij pri reševanju konkretnih primerov iz prakse. V ta namen bo poudarek letošnje konference na delavnicah, ki bodo spodbujale sodelovanje in oblikovanje dobrih praks.

Lanski posvet je bil glede na udeležbo in evalvacijo med udeleženci zelo uspešen. Verjamemo, da bo tudi letošnji dogodek zelo poučen in glede na strukturo predvsem zelo praktičen, kar je bila tudi glavna želja večine udeležencev lanskega posveta.

Program posveta bo pripravljen konec avgusta, na posvet pa se lahko prijavite že sedaj tukaj. Posvet je brezplačen.

O vseh nadaljnjih informacijah v zvezi z dogodkom vas bomo sproti obveščali po elektronski pošti. Prav tako smo vam za vsa dodatna vprašanja na voljo na elektronskem naslovu lija@spletno-oko.si (Lija Mihelič, Spletno oko).