Točka za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu

V Veliki Britaniji se spopadajo z naraščajočim trendom sekstinga

10.11.2017

V zadnjih dveh letih se je število obravnavanih primerov t. i. sekstinga med otroki podvojilo, kažejo podatki Policije iz Anglije in Walesa. Trend je izjemno zaskrbljujoč, saj so v tovrstne primere vpleteni tudi 10 let stari otroci. Policija opozarja starše in učitelje, da se je z otroki treba pogovoriti o nevarnostih sekstinga takoj, ko jim je omogočen dostop do tehnologije, saj so lahko posledice zelo hude. 

Angleške in valižanske policijske enote se v zadnjih dveh letih spopadajo z naraščanjem primerov sekstinga med otroki, oziroma s posledicami le-tega. Med letoma 2016 in 2017 so obravnavali kar 6. 238 primerov sekstinga in posledičnega izkoriščanja ter izsiljevanja med mladoletniki, kar pomeni 17 primerov na dan. V primerjavi z obdobjem 2014-2015 je število primerov naraslo celo za 131 %.

Policija navaja, da so bili v nekatere primere vpleteni tudi 10-letniki, najpogosteje pa obravnavajo otroke, stare 14 let. Žrtve so v večjem številu dekleta, napadalci pa so v približno enaki meri dekleta in fantje. Ker je po podatkih Policije število primerov upadlo avgusta, sklepajo, da so otroci sekstingu bolj podvrženi v šolskem času. Zato opozarjajo tudi šole, predvsem pa starše, da so pozorni in da se z učenci pogovorijo o tem kakšne so lahko posledice in nevarnosti sekstinga.

Vir: BBC News, 6. 11. 2017

Sledi nam na Twitterju


Kontakt

O nas

Za medije


Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko CDI

Sofinancerja


 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov