V Veliki Britaniji se spopadajo z naraščajočim trendom sekstinga

10.11.2017

V zadnjih dveh letih se je število obravnavanih primerov t. i. sekstinga med otroki podvojilo, kažejo podatki Policije iz Anglije in Walesa. Trend je izjemno zaskrbljujoč, saj so v tovrstne primere vpleteni tudi 10 let stari otroci. Policija opozarja starše in učitelje, da se je z otroki treba pogovoriti o nevarnostih sekstinga takoj, ko jim je omogočen dostop do tehnologije, saj so lahko posledice zelo hude. 

Angleške in valižanske policijske enote se v zadnjih dveh letih spopadajo z naraščanjem primerov sekstinga med otroki, oziroma s posledicami le-tega. Med letoma 2016 in 2017 so obravnavali kar 6. 238 primerov sekstinga in posledičnega izkoriščanja ter izsiljevanja med mladoletniki, kar pomeni 17 primerov na dan. V primerjavi z obdobjem 2014-2015 je število primerov naraslo celo za 131 %.

Policija navaja, da so bili v nekatere primere vpleteni tudi 10-letniki, najpogosteje pa obravnavajo otroke, stare 14 let. Žrtve so v večjem številu dekleta, napadalci pa so v približno enaki meri dekleta in fantje. Ker je po podatkih Policije število primerov upadlo avgusta, sklepajo, da so otroci sekstingu bolj podvrženi v šolskem času. Zato opozarjajo tudi šole, predvsem pa starše, da so pozorni in da se z učenci pogovorijo o tem kakšne so lahko posledice in nevarnosti sekstinga.

Vir: BBC News, 6. 11. 2017