Točka za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu

V Veliki Britaniji bodo problem sovražnega govora reševali na ravni univerz

21.3.2011

Britanska vlada pričakuje, da bodo univerze v Veliki Britaniji same poskrbele za boj proti sovražnem govoru. Predstavnica vlade Baronesa Henhamova je v britanskem parlamentu ob predstavitvi pobude dejala, da je število antisemitističnih incidentov v Veliki Britaniji opomin, da tovrstno nesprejemljivo vedenje ostaja vir za skrb.“Zadnji kraj, kjer bi hoteli da se antisemitizem uveljavi so naše šole in univerze. Pričakujemo, da imajo univerze vpeljane ukrepe, ki bodo zagotovili, da njihovi študenti ne bodo izpostavljeni grožnjam in žaljivemu odnosu ter da bodo te institucije imele močne pravne okvire, s pomočjo katerih se bodo odzvali [na sovražni govor]”

Lord Boswell, član odbora za antisemitizem je dejal da je zaskrbljen zaradi velikega števila primerov sovražnega govora na spletu in uporabe besede Žid na igriščih, kot žaljivke.

Joan Hanhman je izjavila, da je naloga šol, da “ sovražni govor poteptajo v zgodnjih fazah”. Dejala je še, da je sovražni govor na spletu prevelik izziv za regulacijo, poleg tega pa imajo nekatere države tudi drugačen pogled na to temo, kar še oteži možnosti za odpravo sovražnega govora na spletu. “Kar se dogaja na spletu, je večje od sovraštva in kmalu bomo morali najti pot kako popolnoma izničiti tovrstne vsebine” je še dejala.

Vir: http://www.thejc.com

Sledi nam na Twitterju


Kontakt

O nas

Za medije


Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko CDI

Sofinancerja


 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov