Sovražni govor NI odgovor. Seminar za urednike in moderatorje spletnih mest, blogerje ter drugo strokovno in zainteresirano javnost

14.05.2014

Vabimo vas, da se udeležite celodnevnega seminarja z naslovom »Sovražni govor ni odgovor«, ki bo potekal 22. maja 2014, s pričetkom ob 10. uri, v dvorani M hotela v Ljubljani.

Seminar je namenjen predstavitvi problematike sovražnega govora in izmenjavi dobrih praks ukrepanja. Predavatelji in razpravljavci bodo pravni strokovnjaki in upravljavci spletnih mest, ki se pri svojem delu pogosto srečujejo s pojavom sovražnega govora na internetu. Kot gostujoča govorca smo na seminar povabili tudi ga. Brigit O'Loughlin iz Sveta Evrope, ki bo predstavila rešitve na evropskem nivoju, ter g. Alfreda Lelo iz albanske časopisne hiše Mapo, ki bo predstavil prakso soočanja s sovražnim govorom v albanskih medijih. Tematiko seminarja bomo zaokrožili z delavnico, kjer bodo udeleženci z reševanjem konkretnih primerov sovražnega govora iskali mejo med sovražnim govorom in svobodo govora.

Program seminarja je dostopen tu: program (pdf.) . Seminar je brezplačen, prijava na dogodek pa je obvezna. Prijavite se tukaj: https://www.1ka.si/sovraznigovor

Zadnji dan za prijavo je ponedeljek, 19. maj 2014.

 

Dogodek je organiziran v sklopu »Ne sovraži – No hate speech kampanje«. Glavna organizatorja dogodka sta prijavna točka Spletno oko iz Fakultete za družbene vede in Mladinski svet Slovenije.

 

Kontaktni osebi:

ga. Sara Karba, MSS

Tel: 041 839 650

e-naslov: sara.karba@mss.si

 

ga. Lija Mihelič, Spletno oko

Tel.: 01 5805 355

e-naslov: lija@spletno-oko.si

PriponkaVelikost
PDF icon Program seminarja153.16 KB