Posvet E-zlorabe otrok: so kje meje svobode interneta?

01.07.2014

SPLETNO OKO, Center za varnejši internet Slovenije,Uprava kriminalistične policije Generalne policijske uprave in Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije vabijo na 4. Posvet E – zlorabe otrok: so kje meje svobode interneta? ki bo v sredo in četrtek, 24. in 25. septembra 2014 na Fakulteti za družbene vede, Velika dvorana, s pričetkom ob 8.30 uri.

Posvet je namenjen vsem, ki jih zanimajo vprašanja varnosti otrok na spletu, v prvi vrsti organom pregona, predstavnikom tožilstev in sodišč, ponudnikom internetnih storitev, pripravljavcem zakonodaje, zaposlenim v šolstvu in centrih za socialno delo ter nevladnim organizacijam, ki se ukvarjajo s to problematiko. Cilj posveta je poglobiti znanje o problematiki zlorab otrok na spletu z namenom bolj učinkovite obravnave v praksi.

Na letošnji posvet smo povabili strokovnjake iz Velike Britanije, Nizozemske in Norveške, ki bodo z nami delili svoje izkušnje učinkovite obravnave zlorab otrok na spletu. Z nami bodo prof. Julia Davidson iz Univerze Middlesex (VB), ki že vrsto let raziskuje področje spolnih zlorab otrok preko spleta, g. Dave Jansen iz nizozemske policije, ki skrbi za nemoten potek različnih preiskav tovrstnih zlorab otrok, ter g. Björn-Erik Ludvigsen iz norveške policije, ki se med drugim intenzivno ukvarja z ustreznim blokiranjem dostopa do posnetkov spolnih zlorab otrok. Naša gosta bosta tudi mag. Marko Potokar iz Inštituta za varnostno kulturo, in Nina Babič, svetovalna delavka na osnovni šoli. Poleg predavanj bomo tako kot lani tudi letos pripravili delavnice, katerih glavni namen bo spodbujanje sodelovanja različnih organizacij in profilov ljudi pri reševanju primera zlorabe otroka na spletu.

Od 2011, ko je bil prvič organiziran tovrsten posvet, leto za letom beležimo večje število udeležencev. Potrudili se bomo, da bo tudi letošnji dogodek dosegel vaša pričakovanja in predvsem pripomogel k še bolj učinkovitemu ukrepanju  v primerih zlorab otrok na spletu.

Kotizacije ni, zaradi lažje organizacije pa je potrebna registracija na posvet. Prijavite se tukaj. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 15. septembra 2014 oziroma do zapolnitve mest. Program si lahko ogledate v priponki.

 

Za dodatne informacije vam je na voljo Lija Mihelič na telefonski številki 01 580 53 55, ali na elektronskem naslovu lija@spletno-oko.si.

Pridite in prispevajte k varnejšemu spletu!

Organizatorji posveta   

PriponkaVelikost
PDF icon Program posveta850.69 KB