Odgovorno nad sovražni govor

18.05.2016

Vabimo vas k udeležbi na posvetu z naslovom »Odgovorno nad sovražni govor«, ki bo potekal 9. junija 2016, s pričetkom ob 10. uri, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Posvet je namenjen urednikom_cam in moderatorjem_kam spletnih mest, blogerjem_kam ter drugi strokovni in zainteresirani javnosti.

Osrednja tema posveta v organizaciji Fakultete za družbene vede v okviru projekta Spletno oko (Center za varnejši internet) bo odgovornost urednikov spletnih medijev in drugih spletnih mest za sovražni govor, žaljiv govor in druge sporne vsebine v komentarjih uporabnikov ter razmisleku o možnih ukrepih, usmerjenih proti širjenju teh vsebin. Prva gostujoča predavateljica na posvetu bo doc. dr. Špelca Mežnar iz Mednarodne fakultete za družbene in poslovne študije, ki bo predstavila problematiko odškodninske odgovornosti  za žaljive komentarje na spletnih forumih oziroma klepetalnicah. Nina Perger in Vesna Štefanec iz društva Appareo bosta v nadaljevanju predstavili moderiranje sovražnega govora po metodi kontra pripovedi, zadnje predavanje pa bo imel predstavnik Uprave kriminalistične policije, ki bo predstavil trende in dileme glede zlorabe interneta za namen terorizma in objavo nasilnih ekstremističnih vsebin. Posvet bomo zaključili z okroglo mizo, na kateri bodo udeleženci spregovorili o odgovornosti spletnih portalov za sovražni govor in sorodne uporabniške vsebine.

Program je dostopen tu: program (pdf).

Posvet je brezplačen, prijava na dogodek pa je obvezna. Prijavite se na sledečem naslovu: https://www.1ka.si/PosvetSpletnooko

Zadnji dan za prijavo je ponedeljek, 6. junij.

Kontaktna oseba:
Andrej Motl, Spletno oko
Tel.: 01 5805 355
e-naslov: andrej@spletno-oko.si
 

PriponkaVelikost
PDF icon Agenda - Odgovorno nad sovražni govor253.86 KB