Točka za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu

EU poroča o implementaciji direktive proti spolnemu izkoriščanju otrok

9.2.2017

Evropska komisija je decembra izdala dve poročili, ki analizirata ukrepe, ki so jih države članice sprejele pri implementaciji Direktive 2011/93/EU v nacionalne zakonodaje. Prvo poročilo pokriva področje celotne direktive 2011/93/EU, drugo pa se osredotoča na ukrepe proti spletnim stranem, kjer se nahajajo oziroma razširjajo posnetki spolnih zlorab otrok (25. člen).

Sprejetje direktive 2011/93/EU je predstavljalo pomembno prelomnico na področju boja proti spolni zlorabi otrok, spolnemu izkoriščanju otrok ter distribuciji posnetkov spolnih zlorab otrok.

Komisija ugotavlja, da je pri implementaciji direktive pred članicami še veliko dela - predvsem na področju preventivnih in intervencijskih programov za storilce, na področju ukrepov za pomoč otrokom, ki so žrtve zlorab, ter tudi pri zagotavljanju zadostnih varoval pri vpeljavi t.i. blocking ukrepov. Decembrskim poročilom bo sledila podrobnejša ocena usklajenosti nacionalnih ukrepov z Direktivo. Komisija bo v nujnih ukrepala proti posameznim članicam.

Vir: Evropska komisija

Sledi nam na Twitterju


Kontakt

O nas

Za medije


Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko CDI

Sofinancerja


 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov