Točka za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu

Britanski parlament zahteva denarne kazni za podjetja kreditnih kartic

2.8.2010

Po mnenju poslanca Laburistične stranke Geraint Daviesa bi morala podjetja kreditnih kartic v primeru zlorabe njihovih produktov za nakup posnetkov, ki prikazujejo spolne zlorabe otrok, odgovarjati z denarnimi kaznimi. S tem ukrepom naj bi se omejila anonimnost uporabnikov, ki zlorabljajo vnaprej plačane kreditne kartice (pre-paid credit cards) za plačevanje dostopa do posnetkov, ki prikazujejo spolne zlorabe otrok. Omenjene kartice se namreč lahko kupijo kjerkoli, za njihov nakup pa uporabnik odda zgolj svoje ime in naslov, kar omogoča anonimnost in s tem povečanje možnosti dostopa do nezakonitih vsebin.

Podjetji Visa in MasterCard na drugi strani zagotavljata, da nikakor ne dopuščata uporabe njihovih kreditnih kartic v namene kupovanja dostopa do otroške pornografije. Še več, poudarjata, da sta pri ugotavljanju identitete storilcev vedno pripravljeni sodelovati.

Sledi nam na Twitterju


Kontakt

O nas

Za medije


Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko CDI

Sofinancerja


 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov