Točka za prijavo sovražnega govora in posnetkov spolnih zlorab otrok na internetu

»boy-girl lover« forumi - kaj je to?

30.8.2010

Spolna zloraba otrok se začne že z izražanjem in izmenjavo spolnih fantazij, do katerih prihaja predvsem na forumih, ki so v tujini poznani pod izrazom »boy – girl lover forumi«. Na omenjenih forumih se zbirajo uporabniki s podobnimi spolnimi nagnjenji, kjer si izmenjujejo svoje izkušnje in podpirajo drug drugega pri izražanju svojih spolnih nagnjenj. Poleg tega uporabniki tovrstnih forumov opisujejo svoje spolne aktivnosti med odraslimi in otroki kot nekaj popolnoma normalnega, pri čemer je meja med opisovanjem aktivnosti in dejansko spolno zlorabo v mnogih primerih zelo tanka.

To so rezultati raziskave, opravljene s strani nemške prijavne točke jugendschutz.net, ki je temeljila na pregledu 44 »boy-girl lover« forumov. Uporabniki forumov 'normalizirajo' svoje navade kot 'normalno spolno usmeritev' ter želijo, da je seksualnost med odraslimi in otroki v družbi sprejeta kot nekaj normalnega. Poleg tega globalna mreža boy-girl lover forumske skupnosti omogoča uporabnikom izmenjavo fotografij in medsebojno podporo članov pri izvrševanju spolnih zlorab. Osem takih forumov je bilo po posredovanju nemške točke jugendschutz.net že ukinjenih, žal pa je veliko takih, ki se uvrščajo v t.i. sivo področje, kjer nameni uporabnikov niso neposredno izraženi, zato je ukrepanje zelo oteženo. Poročilo o raziskavi je dostopno na povezavi www.jugendschutz.net/pdf/Boy-Girl-Lover_2009.pdf

Sledi nam na Twitterju


Kontakt

O nas

Za medije


Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko CDI

Sofinancerja


 

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov