Faq

Katere nezakonite spletne vsebine lahko prijavim Spletnemu očesu?

Prijavni točki Spletno oko lahko prijavite izključno posnetke spolnih zlorab otrok in sovražni govor

Domnevno nezakonito vsebino lahko prijavi vsak, ki med brskanjem po spletu naleti na sporno vsebino in jo želi prijaviti. Prijavitelj je anonimen. V primeru, da želi povratno informacijo, lahko odda svoj elektronski naslov, ki pa ga uporabimo zgolj za namen povratne informacije.

Za nezakonite vsebine, ki niso v okviru obravnave Spletnega očesa, vendar pa ste na njih naleteli in jih želite prijaviti, se lahko med drugim obrnete na:

  • SI-CERT; Prijava varnostnih incidentov (poskus vdora na vaš računalnik ali omrežje, primer, da vam kdo skuša onemogočati normalno delovanje na internetu,...)
  • Tržni inšpektorat Republike Slovenije; Prijava prejete elektronske pošte z namenom oglaševanja ali ponujanja storitev in blaga, ki je bila poslana brez vnaprejšnjega soglasja potrošnika ali podjetja, ki oglasna sporočila prejema ali prijava elektronske pošte z vsebino oglaševanja, ki je bila poslana na naslov potrošnika ali podjetja kljub temu, da se je le-ta od te storitve odjavil.
  • Agencija za pošto in elektronske komunikacije (APEK); Prijava prejete nezaželene pošte brez identitete pošiljatelja, kamor bi lahko prejemnik poslal zahtevo za prekinitev takega neposrednega trženja (spam).
  • Informacijski pooblaščenec; Prijava kršitev Zakona o varstvu osebnih podatkov.

Za več napotitev vam predlagamo, da preizkusite našo prijavno formo, ki je ob oddaji prijav na prijavno točko namenjena tudi usmeritvam na podlagi primerov, ki ne spadajo v področje dela prijavne točke.